Skoči do osrednje vsebine

Poziv študentom za sodelovanje na projektu KIP

Objavljeno: 4. aprila, 2023 | Kategorija: , , ,

Spoštovane študentke, spoštovani študentje,

na FT UM smo bili s strani University of Lapland, povabljeni v program BIP – Blended Intensity Program of Mobility (v Slovenščini KIP – več o: https://www.um.si/mednarodno-sodelovanje/erasmus-kip/).

Vsebina tokratnega BIP/KIP-a v katerega smo povabljeni je vezana na oblikovanje izkušenj. V kolikor so to tematike, ki Vas zanimajo le pozorno berite dalje.

Za kaj gre?

V prvi fazi projekta bomo v projekt vključeni preko spleta – v septembru 2023 se bo tako zgodila serija predavanj, katerih se udeležujete preko spleta, nekatera bodo posneta nekatera bodo potekala v živo s temi boste pridobili osnovno znanje, ki ga boste potrebovali v drugi fazi projekta.

V drugi fazi projekta bomo odpotovali na Finsko, v Rovaniemi, kjer se bomo udeležili intenzivnega tedna, kjer se bomo srečali z ostalimi člani ekip, program je namreč namenjen povezovanju med študenti iz institucije gostiteljice (University of Lapland – Finska) ter več gostujočih institucij, v našem primeru so to še Universitat de les Illes Baleares (Španija), Universidade de Lisboa, Instituto Superior de Ciencias Sociais e Políticas (Portugalska) in Univerza v Mariboru – Fakulteta za turizem (Slovenija). V okviru intenzivnega tedna se bo zgodila serija delavnic in predavanj, kjer boste aktivno vključeni tudi vi.

V tretji fazi projekta bomo po koncu mobilnosti na Finsko bomo izvedli še evalvacijo projekta, v katero boste prav tako vključeni.

Kdaj in kam?

Faza 1: Spletne delavnice September 2023

Faza 2: Mobilnost na Finsko – Rovaniemi - med 23.9. in 30.9. 2023

Faza 3: Evalvacija projekta – Oktober 2023

Koliko me bo to stalo?

Sodelovanje v projektu Vas bo stalo predvsem nekaj Vašega časa, pozorno sicer preberite segment o financiranju, osnovno financiranje poti je skopo a veliko vas ima možnost zaprositi za financiranje tistih z manj priložnostmi (nekje 70% vas je upravičenih!)

Projekt Vam bo pokril stroške poti in nastanitve v Rovaniemiju. Vključili bomo še kakšen obrok, nekaj le-teh bo potrebno pokrivati iz lastnih virov.

Kakšni so pogoji sodelovanja?

  1. Status študenta.
  2. Imeti morate visoko stopnjo motivacije in želje po sodelovanju v projektu.
  3. Vse faze projekta potekajo v angleškem jeziku, dobro znanje angleškega jezika tako pisno kot govorno je obvezno.

Koliko je prostih mest?

Na voljo je 6 mest.

Kako in kdaj se prijavim?

Prijave oddate po elektronski pošti vodji projekta izr. prof. dr. Mitji Gorenaku na: mitja.gorenak@um.si

Rok oddaje prijav: ponedeljek 17.4.2023 do 12.00 – PODALJŠANO DO: sreda 26.4.2023 do 12.00

Vsebina prijave:

  1. Spremni dopis v angleškem jeziku, v katerem podate svoje osnovne podatke (ime, priimek, vpisna številka, študijski program, letnik (vpišite letnik v katerega ste vključeni z študijskim letom 2022/2023)).
  2. Motivacijsko pismo v angleškem jeziku v katerem pojasnite zakaj ste prava izbira za ta projekt in zakaj bi si želeli sodelovati v tem projektu.

Pregled prijav in rezultati:

Pravočasno prispele prijave bodo pregledane v začetku maja 2023, s strani asist. Tjaše Alegro in izr. prof. dr. Mitje Gorenaka, ki organizirata izvedbo mobilnosti, na podlagi kakovosti vsebine prijave in motivacijskega pisma bodo tudi izbrane kandidatke oziroma kandidati, ki bodo povabljeni k sodelovanju v projektu še v istem mesecu.

Zanima me več!

Za več informacij se preko e-pošte obrnete direktno na vodjo projekta izr. prof. dr. Mitjo Gorenaka – mitja.gorenak@um.si

Vrni se na vrh strani
chevron-downchevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram