Obvestilo o izvedbi študijskega procesa

Objavljeno: 7. maja, 2021 | Kategorija: , , ,

Obveščamo vas, da pedagoški proces do konca semestra ostaja na daljavo, z izjemo TERENSKIH VAJ in IZPITOV, ki se bodo izvajali v živo.

Za Slovenske državljane/študente ni težav in omejitev.

Po odzivu tujih študentov (Srbija, Bosna, Makedonija) ni težav z namestitvami v Brežicah, zato so terenske vaje v živo planirane po 24. 5. 2021 (podrobne informacije glede izvedbe posameznih vaj boste prejeli iz strani vaših asistentov). V primeru, da bo kdo imel težave z namestitvijo v Sloveniji (Brežicah) nam to sporočite v študentski referat.

V nadaljevanju vam posredujemo informacije glede prehajanja državnih meja za vstop v Slovenijo:

  • Hrvaški študenti lahko kot dnevni migranti dnevno prehajate državno mejo brez testa, kar pomeni, da boste na meji priložili potrdilo o vpisu, potrdilo, da imate navedeni dan obvezne terenske vaje ali izpit v živo ter izjavo, da se še isti dan vračate na svoj naslov na Hrvaško (potrdila vam pošljemo naknadno).
  • študenti iz Bosne, Srbije in Makedonije pa morate ob vstopu na Hrvaško opraviti test PCR (test mora biti izdan v državi EU), ki ne sme biti starejši od 48ur. Če testa ne boste opravili, morate ob vstopu v Slovenijo priložiti dokazilo o začasnem bivanju v Sloveniji, kjer boste opravili 10-dnevno karanteno.
  • Dobili smo tudi informacijo za državljane Srbije, da v primeru vstopa v Slovenijo preko letalskega tranzita (priletite direktno na letališče v Ljubljano), lahko potem direktno na letališču opravite PCR test.

V vsakem primeru, pa vas prosimo, da pogoje za vstop v Slovenijo pred odhodom od doma, preverite tudi sami: Vstop v Slovenijo (Enter Slovenia) (policija.si), saj se lahko v vmesnem času tudi spremenijo.

​Za več informacij smo na voljo. Vsekakor pozivamo, da dnevno spremljate obvestila na spletni strani fakultete in e-pošto.

chevron-downchevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram