Skoči do osrednje vsebine

Nadaljuj študij na magistrskem programu

Objavljeno: 12. maja, 2023 | Kategorija: 

Nadaljevanje študija turizma na magistrski ravni študentom ponuja odlično izhodišče za zanimive poklice v dinamičnem in perspektivnem sektorju turizma. Pridružite se nam na informativnem dnevu, v četrtek, 25. maja ob 17. uri v avli Fakultete za turizem.

Turistična panoga je ponovno v razcvetu, še posebej Slovenija v primerjavi z drugimi državami zelo hitro okreva in se približuje rekordnem "predkovidnem" letu. Zato je povpraševanje po kadrih v turizmu še posebej veliko. Na Fakulteti za turizem, s svojimi sodobnimi programi na vseh treh ravneh, študente izobražujemo za delo v hitro spreminjajočem okolju, saj zaradi popolne prenove študijskih programov nudimo še posebej sodobne vsebine.

Prenovljen sodoben magistrski program

Prenova magistrskega programa je bila predvsem prilagoditev hitrim spremembam v svetu, predvsem v turističnem gospodarstvu, ki vedno znova išče inovativne pristope. Tako imajo vsebine, kot so trajnost ter digitalizacija in komuniciranje, še večjo veljavo kot prej. Sodoben in vsebinsko bogat program Turistične destinacije in doživetja je usmerjen k poglobljenemu izobraževanju in usposabljanju razvojnega in vodilnega kadra, poudarek je na pridobivanju znanja o strateškem razvoju destinacij in oblikovanja kreativnih doživetij po meri sodobnih turistov. Poleg strateškega in analitičnega pristopa pa študij vključuje tudi prakso, veliko izbirnih predmetov, tudi v obliki učenja tujih jezikov.

2__1200_628

Inovativni in individualni pristop

Dvoletni študij je zasnovan precej inovativno ter stavi predvsem na osebni pristop in kakovostne medsebojne odnose. Načrtovan je tako, da študenti pridobijo potrebna znanja, ki se nadgrajujejo, ter da lahko svojo kreativno idejo za magistrsko nalogo razvijajo že med študijem.

Delo poteka v manjših skupinah, kar omogoča prilagodljivost in individualno mentoriranje, ki ne poteka le pri pripravi magistrske naloge, ampak tekom celotnega trajanja študija. Učenje na primerih iz prakse, sodelovanje študentov v projektih, terensko delo študentov, organizacija dogodkov, mednarodna gostovanja številnih tujih strokovnjakov so le nekatere prednosti podiplomskega študija na Fakulteti za turizem. Študij se zaključi s pripravo ter zagovorom zaključnega magistrskega dela, študenti pridobijo naziv magistrica oz. magister turizma.

7_1200_628

Način študija

Način študija je redni in za vse tiste, ki te možnosti še niso izkoristili, brezplačen. Predavanja potekajo praviloma med tednom v popoldanskem času, kar omogoča udeležbo tudi nekaterim študentom, ki so že zaposleni. Študij je namenjen vsem tistim, ki so s turizmom povezani pri svojem delu, vsem študentom, ki so na prvi stopnji študirali turizem ali sorodno družboslovno področje ter vsem, ki jih navdušuje delo in raziskovanje v turizmu in z njim povezana področja. Prav interdisciplinarnost turizma omogoča, da najdemo povezavo tudi z različnimi drugimi panogami.

1_1200_628

Zaposlitve

Predvidene zaposlitve za magistre turizma so predvsem na področju načrtovanja, vodenja in postavljanja strategij destinacij in organizacij, oblikovanja doživetij, raziskovanja in vodenja v turizmu. Magistri in magistrice Fakultete so zaposleni tako v javnem kot tudi realnem sektorju kot npr. referenti in svetovalci, organizatorji dogodkov, potovanj, doživetij, raziskovalci v turizmu, vodje, turistični informatorji, podjetniki itd.

Prvi prijavni rok in dodatne informacije

Informativni dan za magistrski študijski program bo letos potekal v četrtek, 25. maja ob 17. uri na sedežu fakultete v Brežicah.

Vsem tistim, ki razmišljate o vpisu na magistrski študij, vendar se vam ob tem še vedno poraja več vprašanj, svetujemo, da nas kontaktirate na naslov ft@um.si ali kar pokličete na telefonsko številko 08 20 57 067. Na vsa vaša vprašanja z veseljem odgovorimo.

Rok za prijavo na podiplomski študij v  prvem roku je odprt vse do 8. septembra 2023, preko spletnega portala eVŠ.

Več informacij poiščete na povezavi: Bodoči študenti - podiplomski študij

Vrni se na vrh strani
chevron-downchevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram