Skoči do osrednje vsebine

Na Finsko s programom BIP: priložnost za študente

Objavljeno: 16. novembra, 2023 | Kategorija: , , ,

Spoštovane študentke, spoštovani študentje,

Na FT UM smo bili s strani Lapland University of Applied Sciences, tudi letos povabljeni v program BIP – Blended Intensity Program of Mobility (v Slovenščini KIP – več o: https://www.um.si/mednarodno-sodelovanje/erasmus-kip/).

Vsebina tokratnega BIP/KIP-a v katerega smo povabljeni je vezana na Vkjučenost v kulturna doživetja (ang. Inclusion in Cultural Experiences). V kolikor so to tematike, ki Vas zanimajo le pozorno berite dalje.

Za kaj gre?

V prvi fazi projekta bomo v projekt vključeni preko spleta – v obdobju med januarjem in marcem 2024 se bo tako zgodila serija predavanj, katerih se udeležujete preko spleta, s temi boste pridobili osnovno znanje, ki ga boste potrebovali v drugi fazi projekta.

V drugi fazi projekta bomo odpotovali na Finsko, v Rovaniemi, kjer se bomo udeležili intenzivnega tedna, kjer se bomo srečali z ostalimi člani ekip, program je namreč namenjen povezovanju med študenti iz institucije gostiteljice (Lapland University of Applied Sciences – Finska) ter gostujočih institucij, v našem primeru bosta to še Universitat de Autonoma de Barcelona (Španija) in Univerza v Mariboru – Fakulteta za turizem (Slovenija). V okviru intenzivnega tedna se bo zgodila serija delavnic in predavanj, kjer boste aktivno vključeni tudi vi.

V tretji fazi projekta bomo po koncu mobilnosti na Finsko bomo izvedli še evalvacijo projekta, v katero boste prav tako vključeni.

Kdaj in kam?

Faza 1: Spletne delavnice Januar – Marec 2024 – delavnice bodo posnete, tako si lahko posnetke večkrat ogledate

Faza 2: Mobilnost na Finsko – Rovaniemi - med 18.3. in 23.3. 2024

Faza 3: Evalvacija projekta – Marec – April 2024

Koliko me bo to stalo?

Sodelovanje v projektu Vas bo stalo predvsem nekaj Vašega časa, tudi kakšen kos oblačil za Finsko bo potreben a konec Marca je realno pričakovati povsem normalne zimske temperature kot jih vidimo vsakoletno tudi v Sloveniji.

Projekt Vam bo pokril stroške poti in nastanitve v Rovaniemiju. Vključili bomo še kakšen obrok, nekaj le-teh bo potrebno pokrivati iz lastnih virov. POZOR: dobro si preberite pogoje razpisa na povezavi zgoraj, namreč sredstva niso enotno dodeljena, glede na Vaš status pridobite več ali manj sredstev – posebej pozorno preberite odsek na strani 5, ki govori o študentih z manj priložnostmi).

Kakšni so pogoji sodelovanja?

  1. Status študenta.
  2. Imeti morate visoko stopnjo motivacije in želje po sodelovanju v projektu.
  3. Vse faze projekta potekajo v angleškem jeziku, dobro znanje angleškega jezika tako pisno kot govorno je obvezno.

Koliko je prostih mest?

Verjeli ali ne, tega trenutno še ne moremo povedati, namreč jasno je skupno število udeležencev, tako lahko zagotovimo, da je za FT UM na voljo najmanj 8 mest in največ 10 mest, odvisno od prijav tudi pri partnerjih v Španiji.

Kako in kdaj se prijavim?

Prijave oddate po elektronski pošti vodji projekta red. prof. dr. Mitji Gorenaku na: mitja.gorenak@um.si

Rok oddaje prijav: torek 28.11.2023 do 12.00

Vsebina prijave:

  1. Spremni dopis, v katerem podate svoje osnovne podatke (ime, priimek, vpisna številka, študijski program, letnik študija)
  2. Motivacijsko pismo v angleškem jeziku v katerem pojasnite zakaj ste prava izbira za ta projekt in zakaj bi si želeli sodelovati v tem projektu.

Pregled prijav in rezultati:

Pravočasno prispele prijave bodo pregledane v prvem tednu meseca Decembra, s strani asist. Tjaše Alegro in red. prof. dr. Mitje Gorenaka, ki organizirata izvedbo mobilnosti, na podlagi kakovosti vsebine prijave in motivacijskega pisma bodo tudi izbrane kandidatke oziroma kandidati, ki bodo povabljeni k sodelovanju v projektu še v istem mesecu.

Zanima me več!

Za več informacij se preko e-pošte obrnete direktno na vodjo projekta red. prof. dr. Mitjo Gorenaka – mitja.gorenak@um.si

V pričakovanju Vaših prijav Vas lepo pozdravljam.

Mitja Gorenak

Vrni se na vrh strani
chevron-downchevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram