Vstop v prostore FT UM in samotestiranje študentov

Objavljeno: 1. oktobra, 2021 | Kategorija: , , ,

Spoštovane študentke in študenti,

kot ste že bili obveščeni v obvestilu rektorja (https://www.ft.um.si/pedagoski-proces-2021-22/) o izvajanju pedagoškega procesa v živo na Univerzi v Mariboru v študijskem letu 2021/22, je za vstop v prostore visokošolskih zavodov potrebno izpolnjevati pogoj PCT (prebolevnost, cepljenje ali testiranje), to velja tudi za vas študente.

Za študente, ki ne izpolnjujejo enega izmed pogojev izpolnjevanje PCT, se šteje, da za potrebe izvedbe pedagoškega procesa izpolnjujejo pogoj PCT, če se presejalno testirajo s testom HAG za samotestiranje v prostorih visokošolskega zavoda.

Za namen samotestiranja je na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru zagotovljen prostor in sicer na lokaciji sedeža Fakultete za turizem, na naslovu Cesta prvih borcev 36, Brežice (pritličje pri glavnem vhodu).

 

Izvedba samotestiranja bo potekala ob PONEDELJKIH in TORKIH med 7.30  in 10. uro.

Izjemoma bo ob pričetku pedagoškega procesa (v petek 1. 10. 2021) omogočeno samotestiranje:

-        na sedežu Fakultete za turizem, na naslovu Cesta prvih borcev 36, Brežice (pritličje pri glavnem vhodu), ves dan do 14. ure in

-        na lokacijah predavanj, pred pričetkom posamezne učne enote.

 

Magistrskim in izrednim študentom bomo zagotovili dodaten termin, ki bo prilagojen času izvedbe študijskih obveznosti.

Študentu na podlagi prej omenjenega odloka pripada 5 testov HAG za samotestiranje na mesec, ki jih sam ali njegovi starši ali zakoniti zastopniki pridobijo v lekarni po predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja ali po predložitvi potrdila o šolanju in osebnega dokumenta, če je študent tujec in nima kartice zdravstvenega zavarovanja. Navodila za samotestiranje so priložena kompletu testov. Za namen dokazovanja samotestiranja mora študent voditi evidenčni list, ki vsebuje datum samotestiranja, rezultat testa in podpis študenta, s katerim jamči za verodostojnost podatkov na evidenčnem listu.

Evidenčni list lahko dobite tudi na lokacijah samotestiranj ali si ga natisnete sami in ga prinesete s seboj na testiranje.

chevron-downchevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram