Skoči do osrednje vsebine

Obisk ministra na Fakulteti za turizem

Objavljeno: 6. junija, 2024 | Kategorija: 

Fakulteto za turizem Univerze v Mariboru je v četrtek, 6. 6. 2024, v sklopu regijskega obiska Vlade Republike Slovenije, obiskal minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igor Papič. Predstavili smo mu delovanje in vizijo nadaljnjega razvoja Fakultete za turizem Univerze v Mariboru.

Ministra dr. Igorja Papiča je sprejela dekanica Fakultete za turizem Univerze v Mariboru dr. Marjetka Rangus, srečanja pa so se udeležili še poslanki Državnega zbora Republike Slovenije Nataša Avšič Bogovič in Jožica Derganc, župan Občine Brežice Ivan Molan, podžupanja Občine Brežice Mojca Florjanič ter predstavniki Univerze v Mariboru, prorektorja dr. Miralem Hadžiselimović in dr. Dean Korošak, predavatelj in arhitekt dr. Uroš Lobnik ter predsednik upravnega odbora dr. Mitja Gorenak.

Dekanica je med drugim na kratko orisala uspešno delovanje in dosežke Fakultete za turizem Univerze v Mariboru, ki se s svojimi študijskimi programi in mednarodnimi raziskovalnimi uspehi uvršča med najboljše v tem prostoru. Hkrati je prisotnim predstavila tudi načrte za rešitev prostorskih izzivov, s katerimi se fakulteta trenutno še srečuje. Predstavila je načrt in vizijo  novih prostorov fakultete na Trgu izgnancev v Brežicah, ki je v neposredni bližini trenutnega sedeža Fakultete za turizem. Prisotni so se strinjali, da je projekt trajnostno in energetsko učinkovito naravnan, hkrati pa omogoča revitalizacijo starega mestnega jedra Brežic. V razpravi z ministrom so se dotaknili tudi financiranja investicije ter razvojnih priložnosti ob sprejetju novega zakona o visokem šolstvu.

Vrni se na vrh strani
chevron-downchevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram