Skoči do osrednje vsebine

Izšla je monografija Program trajnostnega razvoja Medžimurja

Objavljeno: 9. novembra, 2023 | Kategorija: 

Pri Univerzitetni založbi Univerze v Mariboru je izšla je publikacija "Program trajnostnega razvoja Medžimurja" urednikov: Marko Jurakić (ur.), Vimal akademija; Barbara Pavlakovič Farrell (ur.), Univerza v Mariboru, Fakulteta za turizem; Marina Barkiđija Sotošek (ur.), Univerza v Reki, Fakulteta za management v turizmu in gostoljubnosti; Rudi Grula (ur.), Turistična skupnost Medžimurja; Marko Koščak (ur.), Univerza v Mariboru, Fakulteta za turizem.

Prispevki v monografiji so rezultat terenskega dela lanske generacije magistrskih študentov 1. letnika, programa Turistične destinacije in doživetja. Monografijo lahko brezplačno prenesete na spletni strani: Program održivog razvoja Međimurja | Univerzitetna založba Univerze v Mariboru (um.si).

O monografiji Program trajnostnega razvoja Medžimurja

Na skrajnem severu Hrvaške, obdana z rekama Muro in Dravo, se nahaja Međimurska županija. Čeprav je prostorsko najmanjša županija v Republiki Hrvaški, se ponaša z bogato zgodovino, kulturno dediščino, premišljenim in strateško zasnovanim turizmom ter številnimi nazivi. Zaradi navedenega je prav ta destinacija turistične odličnosti zgleden primer dobre prakse za študente terenskega pouka, v katerem sodeluje šestdeset študentov z osmih fakultet iz Hrvaške in Slovenije ter številni Erasmus študenti iz Španije, Norveške, Nizozemske in Črne gore. Na dvodnevnem obisku so se osebno prepričali o velikem razvojnem potencialu te regije. Študenti so v spremstvu mentorjev in ob strokovnem vodenju gostiteljev analizirali aktualno turistično ponudbo, razvojne izzive in v okviru svojega dela določili prednostna področja dela, opredelili ukrepe in kazalnike ter način njihovega spremljanja. Vsa dela temeljijo na načelu trajnostnega razvoja turizma. Znanstvena monografija »Program trajnostnega razvoja Međimurja« je rezultat pobud lokalnih deležnikov za spodbujanje strateškega razvoja turizma v osrednji Hrvaški in Međimurski županiji.

Vrni se na vrh strani
chevron-downchevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram