Gostovanje dr. Charlesa Mansfielda

Objavljeno: 22. maja, 2023 | Kategorija: 

V minulem tednu smo na FT UM gostili dr. Charlesa Mansfielda, upokojenega profesorja Univerze v Plymouthu v Združenem kraljestvu, kjer je bil med drugim vodja doktorskega študija, predaval pa je literarni turizem, potopisno pripovedništvo in francoščino. Kot raziskovalec je sodeloval tudi z Univerzo v Edinburghu in z univerzo Paris1 Pantheon-Sorbonne. V torek je za zaposlene in študente izvedel predavanja z delavnico, sicer so dr. Mansfielda so nekateri študenti že imeli priložnost spoznati prek spleta na predavanjih.

Je specialist za potopisno literaturo in kreativno pisanje ter specialist za preučevanje in ohranjanje dediščine. S tega področja je vodil več projektov in med drugim objavil več knjig ter številne članke.

Letos je kot rezultat sodelovanja med našo fakulteto in Univerzo v Plymouthu pri založbi Routledge izšla monografija Travel Writing for Tourism and City Branding: Urban Place-Writing Methodologies (avtorja Mansfield & Potočnik Topler). V zadnjih letih se raziskave dr. Mansfielda osredotočajo na zgodovino in teorijo potopisne literature ter na potopisno pripovedništvo kot ustvarjalni proces. Njegovo delo je pomembno za razumevanje potopisne literature in kreativnega pisanja na splošno ter ima vpliv na številne študente in raziskovalce na tem področju.

chevron-downchevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram