Skoči do osrednje vsebine

FT skupaj za trajnostno prihodnost

Objavljeno: 25. marca, 2024 | Kategorija: 

 

Študenti in zaposleni Fakultete za turizem UM smo, ob podpori lokalne skupnosti, minuli petek v Brežicah posadili prvih 5 dreves bodočega parka na Maistrovi ulici. Aktivnost smo izvedli v sklopu sedaj že naših tradicionalnih dogodkov Mix&mingle, ki so namenjeni povezovanju vseh študentov FT UM.

V petek, 22. 3. 2024 smo izvedli dva prepletena dogodka. V Mladinskem centru Brežice smo zbrali več kot dvajset zaposlovalcev iz turističnega sektorja v okviru kariernega sejma. Sejem je bil zelo dobro obiskan, saj je ta dan na isti lokaciji potekal tudi naš Mix & Mingle dan, ko se dvakrat na leto na enem mestu zberejo vsi študenti fakultete iz Brežic in Ljubljane. Poleg tega smo na sejem povabili tudi druge mlade iz okolice, zato je bilo vzdušje na sejmu še živahnejše. 

Študenti so vse dopoldne poslušali predavanja oz. so sodelovali na delavnicah Kariernega centra UM na temo zaposlitve in dela v turizmu, hkrati pa imeli priložnost na sejmu spoznati svoje bodoče zaposlovalce, se dogovoriti za opravljanje prakse ali kar za zaposlitev. 

Kot običajno ob vsakem M&M dnevu, je tudi tokrat po predavanjih potekala posebna družabna aktivnost, ki je vezana na podnebno odgovornost in prispevek fakultetne skupnosti k bolj čistemu in zelenemu okolju. Tokrat smo v Brežicah na Maistrovi ulici zasadili prvih pet dreves bodočega parka po načrtu, kot ga je zasnovala Krajevna skupnost Brežice. Gre za aktivnost, ki jo je spodbudila Fakulteta in jo uskladila z Občino Brežice, KS Brežice, s stanovalci bližnjih blokov, projektivnim birojem in občinskim zavodom za turizem ZPTM. Dejanje predstavlja primer usklajene akcije lokalnih deležnikov za skupno dobro in je več kot simbolično, pri katerem so sodelovali tudi predstavniki lokalne skupnosti in občine, z zanimanjem pa ga je spremljalo tudi nekaj zainteresiranih občanov. 

Drevesa so skupaj sadile različne generacije, skupnosti in tudi kulture. Sadili smo z zavedanjem, da bodo rastline še dolgo potrebovale pozornost, skrb in nego, da se bodo lahko razrastle v zdrava košata drevesa z močnimi koreninami, ki zelenijo pokrajino, jo poleti hladijo in nudijo prijetno zavetje. Podobno velja za skupnosti in njene posameznike ter tudi študente: s sodelovanjem (in sajenjem) gradimo povezanost in močno verigo, ki bo prispevala k večji družbeni odpornosti. Študentje pa skozi študij (in tudi tovrstne karierne aktivnosti) sadijo in vztrajno gojijo svoje kariere, svojo osebnost in svojo prihodnost. 

Na M&M dnevu študentje običajno v ekipah tekmujemo za nagrade in prehodni pokal Fakultete za turizem, a tokrat smo se tekmovalnosti odpovedali. V skrbi za trajnostne odnose, tako na Fakulteti, kot tudi v širši skupnosti, smo tokrat (še bolj) spodbujali sodelovanje, kolegialnost, strpnost in družbeno odgovornost. Nagrada pa bodo zdravi in dobri odnosi ter kakovostno življenje v naših skupnostih. 

Vrni se na vrh strani
chevron-downchevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram