doc. dr. Vita Petek
Asistentka
Znanstveni / strokovni naziv: doktorica znanosti
Habilitacijski naziv: docentka (turizem)
vita.petek2@um.si
Govorilne ure: po dogovoru
Znanstveno področje
7.02 Interdisciplinarne raziskave
Ključne besede
gastronomija in enogastronomija, vinski turizem, kulinarični turizem
Področje raziskovanja
Moja področja raziskovanja so osredotočena na gastronomijo, vinski turizem in kulinarični turizem, kjer sodelujem pri različnih projektih. Na področju vina se dodatno izobražujem in sem sommelier 1. stopnje ter imam opravljen certifikat WSET 2.
Predmeti / pedagoška najava
UN-01 Teorije turizma
UN-02 Razvoj podjetniške ideje
VS-01 INTRODUCTION TO TOURISM
VS-03 ENTREPRENEURSHIP IN TOURISM
VS-01 Osnove turizma
VS-11 Agencijsko poslovanje
VS-44 Vinski turizem - IZBIRNI PREDMET A
VS-01 Osnove turizma
VS-03 Podjetništvo v turizmu
VS-11 TRAVEL AGENCY BUSINESS
MAG-34 TRANSPORT AND TOURISM - ELECTIVE 4
UN-02 Razvoj podjetniške ideje
VS-01 INTRODUCTION TO TOURISM
VS-03 ENTREPRENEURSHIP IN TOURISM
VS-01 Osnove turizma
VS-11 Agencijsko poslovanje
VS-44 Vinski turizem - IZBIRNI PREDMET A
VS-01 Osnove turizma
VS-03 Podjetništvo v turizmu
VS-11 TRAVEL AGENCY BUSINESS
MAG-34 TRANSPORT AND TOURISM - ELECTIVE 4
Pristop k poučevanju
Tehnike poučevanja se razlikujejo od predmeta do predmeta.
Pri vajah želim študente vzpodbuditi k aktivnemu sodelovanju, kritičnemu razmišljanju in izdelavi inovativnih produktov.
Pri vajah želim študente vzpodbuditi k aktivnemu sodelovanju, kritičnemu razmišljanju in izdelavi inovativnih produktov.
zadnje objave
1. PETEK, Vita, ROZMAN, Črtomir, POTOČNIK TOPLER, Jasna. When the customer and the wine shelf meet : factors of ethnocentrism when selecting a bottle of wine. Sustainability. 2021, vol. 13, iss. 21, str. 1-16, graf. prikazi. ISSN 2071-1050. DOI: 10.3390/su132112098. [COBISS.SI-ID 83214595], [JCR, SNIP, Scopus]
2. PETEK, Vita, POTOČNIK TOPLER, Jasna. Restarting tourism after COVID-19 : new opportunities for sustainable wine tourism in the Slovenian town of Sevnica. Studia turistica. 2020, vol. 11, no. 3, str. 16-23. ISSN 1804-252X. https://www.studiaturistica.cz/wp-content/uploads/2020/12/studia_turistica_2020_3.pdf. [COBISS.SI-ID 43045123]
3. ALEGRO, Tjaša, STARC PECENY, Urška, PETEK, Vita. Pregled merjenja digitalne zrelostI MSP-jev. V: BRUMEN, Boštjan (ur.), STARC PECENY, Urška (ur.). Zbornik konference "Turizem 4.0 in znanost". 1. izd. Maribor: Univerza v Mariboru, Univerzitetna založba, 2021. Str. 17-25. ISBN 978-961-286-515-3. https://press.um.si/index.php/ump/catalog/book/598. [COBISS.SI-ID 81176323]
2. PETEK, Vita, POTOČNIK TOPLER, Jasna. Restarting tourism after COVID-19 : new opportunities for sustainable wine tourism in the Slovenian town of Sevnica. Studia turistica. 2020, vol. 11, no. 3, str. 16-23. ISSN 1804-252X. https://www.studiaturistica.cz/wp-content/uploads/2020/12/studia_turistica_2020_3.pdf. [COBISS.SI-ID 43045123]
3. ALEGRO, Tjaša, STARC PECENY, Urška, PETEK, Vita. Pregled merjenja digitalne zrelostI MSP-jev. V: BRUMEN, Boštjan (ur.), STARC PECENY, Urška (ur.). Zbornik konference "Turizem 4.0 in znanost". 1. izd. Maribor: Univerza v Mariboru, Univerzitetna založba, 2021. Str. 17-25. ISBN 978-961-286-515-3. https://press.um.si/index.php/ump/catalog/book/598. [COBISS.SI-ID 81176323]