asist. Nadja Mlakar
Asistentka
Strokovni naziv: magistrica turizma
Habilitacijski naziv: asistentka (turizem)
nadja.mlakar1@um.si
Govorilne ure: Takoj po seminarskih vajah in kadarkoli po predhodnem dogovoru preko e-pošte ali MS Teams.
Znanstveno področje
5.02 Ekonomija
5.09 Psihologija
5.09 Psihologija
Ključne besede
turizem, podjetništvo, mediji, promocija, psihologija, zoologija
Področje raziskovanja
V panogi turizma se izobražujem in delam že več kot desetletje, zaradi česar sem vedno pripravljena na nova znanja in izzive na različnih področjih. Do sedaj sem se ukvarjala z raziskavami medijev v turizmu, blagovnih znamk, promocije, potovanj s hišnimi ljubljenci in z raziskavami hotelskega sektorja. V prihodnosti se želim posvetiti živalim v turizmu in izboljšati položaj divjih, udomačenih in hišnih živali v turističnih praksah.
Predmeti / pedagoška najava
VS-04 INTERCULTURAL COMMUNICATION AND ETHICS IN TOURISM
VS-04 Medkulturno komuniciranje in etika v turizmu
VS-17 TOURIST ACCOMMODATIONS (TAC) - HOTEL BUSINESS
MAG-11 PRACTICUM 2 – TOURISM DESTINATION BENCHMARKING ANALYSIS
UN-21 Destinacijski management
UN-08 Dediščina in turizem
VS-23 INTRODUCTION IN DESTINATION MANAGEMENT
VS-27 EVENTS IN TOURISM
VS-28 TOURISM PRACTICUM – TOURISM MAKES THE WORLD GO ROUND
UN-23 Turistični praktikum - turizem gonilo sveta
VS-17 Turistične nastanitve - hotelirstvo
UN-09 Poslovanje hotelov
VS-23 Uvod v destinacijski menedžment
VS-27 Prireditve in turizem
VS-30 FOOD AND BEVERAGE MANAGEMENT (F&B MANAGEMENT)
MAG-11 Praktikum 2: Primerjalna analiza turističnih destinacij
VS-44 WINE TOURISM - ELECTIVE COURSE A
UN-44 Gastronomija in enogastronomija (izbrali namesto PIP)
VS-30 Management prehrambenih obratov
VS-46 Sodobni trendi v turizmu - IZBIRNI PREDMET B
VS-04 Medkulturno komuniciranje in etika v turizmu
VS-17 TOURIST ACCOMMODATIONS (TAC) - HOTEL BUSINESS
MAG-11 PRACTICUM 2 – TOURISM DESTINATION BENCHMARKING ANALYSIS
UN-21 Destinacijski management
UN-08 Dediščina in turizem
VS-23 INTRODUCTION IN DESTINATION MANAGEMENT
VS-27 EVENTS IN TOURISM
VS-28 TOURISM PRACTICUM – TOURISM MAKES THE WORLD GO ROUND
UN-23 Turistični praktikum - turizem gonilo sveta
VS-17 Turistične nastanitve - hotelirstvo
UN-09 Poslovanje hotelov
VS-23 Uvod v destinacijski menedžment
VS-27 Prireditve in turizem
VS-30 FOOD AND BEVERAGE MANAGEMENT (F&B MANAGEMENT)
MAG-11 Praktikum 2: Primerjalna analiza turističnih destinacij
VS-44 WINE TOURISM - ELECTIVE COURSE A
UN-44 Gastronomija in enogastronomija (izbrali namesto PIP)
VS-30 Management prehrambenih obratov
VS-46 Sodobni trendi v turizmu - IZBIRNI PREDMET B
Pristop k poučevanju
Pri poučevanju in izvedbi predmetov uporabljam različne pristope in predstavitve dobrih praks. Vsebino najraje prikažem na praktičnih primerih, saj verjamem, da si je teorijo najlažje zapomniti s tovrstnim načinom dela. Spodbujam kritičen način razmišljanja, iskanje rešitev in sposobnost izražanja lastnih mnenj.
zadnje objave
MLAKAR, Nadja, ZUPAN KORŽE, Saša. Hoteli za živali kot oblika varstva hišnih ljubljencev, ko so njihovi lastniki zdoma. IBS poročevalec. 2021, letn. 11, št. 4. ISSN 1855-8011. http://porocevalec.ibs.si/sl/component/content/article/95-letnik-11-t-2/472-doc-dr-saa-zupan-kore-v-iskanju-stii-med-kakovostjo-odlinostjo-in-trajnostjo-v-turizmu. [COBISS.SI-ID 106719235]
JAKOVINA, Helena, MLAKAR, Nadja. Palčava šiša. V: PAVLAKOVIČ, Barbara (ur.), et al. Program održivog razvoja Gorskog kotara. 1. izd. Maribor: University of Maribor, University Press, 2021. Str. 111-125. ISBN 978-961-286-529-0. DOI: 10.18690/978-961-286-529-0. [COBISS.SI-ID 83450371]
JAKOVINA, Helena, MLAKAR, Nadja. Palčava šiša. V: PAVLAKOVIČ, Barbara (ur.), et al. Program održivog razvoja Gorskog kotara. 1. izd. Maribor: University of Maribor, University Press, 2021. Str. 111-125. ISBN 978-961-286-529-0. DOI: 10.18690/978-961-286-529-0. [COBISS.SI-ID 83450371]