Knjižnica

​Vodja Knjižnice FT UM je Nina Malovrh, katero lahko kontaktirate po e-pošti nina.malovrh@um.si, po telefonski številki 08 20 54 014 ali osebno v tajništvu vsak četrtek med 7. in 15. uro. ​Izposoja gradiva Knjižnice Fakultete za turizem pa poteka v prostorih Knjižnice Brežice (v 1. nadstropju na strokovnem oddelku). Gradivo si lahko izposodite v okviru delovnega časa Knjižnice Brežice, prav tako pa lahko uporabljate njihove prostore za študij.​

​​​
OBRATOVALNI ČAS IZPOSOJE​
​POLETNI OBRATOVALNI ČAS IZPOSOJE (julij in avgust)

PRED PRAZNIKI

​ponedeljek, torek,
sreda in petek: od 7. do 18.30 ure​​

četrtek: od 7. do 15. ure

sobota: od 8. do 13. ure​

​ponedeljek, torek,
četrtek in petek: od 8.30 do 16. ure​

sreda: od 11. do 18.30 ure

sobota: zaprto​​

​30. april,
24. in 31. december:
od 7. do 12. ure

Kako se vpišem v knjižnico?

V knjižnico se včlanite ob vpisu na fakulteto, ko izpolnite vpisni list in izjavo, ki ju dobite v referatu. Predložite tudi osebni dokument in študentsko izkaznico. Če niste študent Univerze v Mariboru, je potrebno poravnati članarino po ceniku​. Potrdilo o vpl​ačani članarini nato skupaj z vpisnim listom in izjavo dostavite v referat.

Kaj knjižnica nudi?

V knjižnici najdete strokovno in znanstveno literaturo, ki vam bo v pomoč pri študiju. Prav tako lahko uporabljate čitalnico in računalnike, ki so na voljo v Knjižnici Brežice. Literaturo lahko poiščete v spletnem knjižničnem katalogu ter si jo rezervirate in podaljšate rok izposoje prek storitve Moja knjižnica. Študentom so na voljo tudi elektronski viri, do katerih lahko prosto dostopate iz prostorov fakultete. Prav tako imate možnost oddaljenega dostopa do elektronskih informacijskih virov (znanstveni časopisi in revije, elektronske knjige …) z oddaljenih lokacij (navodila za oddaljeni dostop). Za lažji dostop do različnih aplikacij in navodil si lahko pomagate s spletno povezavo.

Če si za potrebe svojega študija oziroma znanstveno-raziskovalnega dela želite izposoditi gradivo, ki ga ni na voljo v knjižnici UM FT, pošljite e-sporočilo na naslov ft.knjiznica@um.si. Poleg čim bolj natančnih podatkov o gradivu, ki bi si ga želeli izposoditi preko medknjižnične izposoje (avtor, naslov, založba, leto izdaje), obvezno pripišite še svoje polno ime, naslov stalnega bivališča in številko članske izkaznice. Stroški medknjižnične izposoje so zaračunani po veljavnem ceniku, stroški mednarodne medknjižnične izposoje pa so odvisni od vrste storitve in cenika dobavitelja.


Predlogi naročil

Če ste odkrili publikacijo, ki je v knjižnici Fakultete za turizem nimamo, in menite, da bi publikacija obogatila našo zbirko, lahko po e-pošti ft.knjiznica@um.si pošljete podatke o želeni publikaciji. Vaš predlog bomo preučili in vas obvestili o odločitvi za morebitni nakup.