Knjižnica

Knjižnica v času izrednih (prilagojenih) ukrepov

V fakultetni knjižnici bomo v tem obdobju večino storitev poskušali organizirati na uporabnikom čim bolj prijazen in varen način.

O nadaljnjih ukrepih in spremembah vas bomo sproti obveščali, zato spremljajte obvestila na spletni (novice) in facebook strani FT UM ter na spletni strani Knjižnice Brežice.


Odpiralni čas (do preklica)

ponedeljek, torek, četrtek, petek od 8.30 do 16. ure in  sreda od 11. do 18.30 ure.


Kontakt

T: 02 25 07 467 (od ponedeljka do petka med 9.00 in 13.00)

E: ft.knjiznica@um.si

Izposoja in vračilo gradiva

Izposoja gradiva je možna le po predhodnem naročilu:

  • preko storitve Moja knjižnica,
  • preko elektronske pošte info@knjiznica-brezice.si,
  • v času odprtja knjižnice po telefonu 07 49 62 649 ali 041 762 990

Pri vsaki komunikaciji s Knjižnico Brežice navedite, da ste študent/ka Fakultete za turizem.

Vsi člani knjižnice Fakultete za turizem lahko vračate gradivo med tednom med 8.30 do 16.00 (oz. od 11.00 do 18.30 v sredo) v škatlo zraven knjigomata.  Zaposleni bodo gradivo po obvezni karanteni razdolžili in ga vrnili na police.

Prost dostop do gradiva, zadrževanje v prostorih knjižnice in uporaba čitalnic niso možni.

Vpis v knjižnico

Študenti Fakultete za turizem se lahko v knjižnico vpišete z uporabo spletnega vpisa. Več o tem na https://plus.si.cobiss.net/opac7/rsu/ftbre/aai

Bibliografije raziskovalcev, informacijska dejavnost

Vse navedene storitve bomo zagotavljali na daljavo. Za informacije smo dosegljivi preko e-pošte ft.knjiznica@um.si

Elektronski viri na daljavo

Elektronski viri na daljavo so dostopni preko spletne strani Univerzitetne knjižnice Maribor na povezavi: https://ukm.um.si/elektronski-viri


Običajen obratovalni čas (pred začasnim zaprtjem):

​​​
OBRATOVALNI ČAS IZPOSOJE​
​POLETNI OBRATOVALNI ČAS IZPOSOJE (julij in avgust)

PRED PRAZNIKI

​ponedeljek, torek,
sreda in petek: od 7. do 18.30 ure​​

četrtek: od 7. do 15. ure

sobota: od 8. do 13. ure​

​ponedeljek, torek,
četrtek in petek: od 8.30 do 16. ure​

sreda: od 11. do 18.30 ure

sobota: zaprto​​

​30. april,
24. in 31. december:
od 7. do 12. ure

Kako se vpišem v knjižnico?

V knjižnico se včlanite ob vpisu na fakulteto, ko izpolnite vpisni list in izjavo, ki ju dobite v referatu. Predložite tudi osebni dokument in študentsko izkaznico. Če niste študent Univerze v Mariboru, je potrebno poravnati članarino po ceniku​. Potrdilo o vpl​ačani članarini nato skupaj z vpisnim listom in izjavo dostavite v referat.

Kaj knjižnica nudi?

V knjižnici najdete strokovno in znanstveno literaturo, ki vam bo v pomoč pri študiju. Prav tako lahko uporabljate čitalnico in računalnike, ki so na voljo v Knjižnici Brežice. Literaturo lahko poiščete v spletnem knjižničnem katalogu ter si jo rezervirate in podaljšate rok izposoje prek storitve Moja knjižnica. Študentom so na voljo tudi elektronski viri, do katerih lahko prosto dostopate iz prostorov fakultete. Prav tako imate možnost oddaljenega dostopa do elektronskih informacijskih virov (znanstveni časopisi in revije, elektronske knjige …) z oddaljenih lokacij (navodila za oddaljeni dostop). Za lažji dostop do različnih aplikacij in navodil si lahko pomagate s spletno povezavo.

Če si za potrebe svojega študija oziroma znanstveno-raziskovalnega dela želite izposoditi gradivo, ki ga ni na voljo v knjižnici UM FT, pošljite e-sporočilo na naslov ft.knjiznica@um.si. Poleg čim bolj natančnih podatkov o gradivu, ki bi si ga želeli izposoditi preko medknjižnične izposoje (avtor, naslov, založba, leto izdaje), obvezno pripišite še svoje polno ime, naslov stalnega bivališča in številko članske izkaznice. Stroški medknjižnične izposoje so zaračunani po veljavnem ceniku, stroški mednarodne medknjižnične izposoje pa so odvisni od vrste storitve in cenika dobavitelja.

Predlogi naročil

Če ste odkrili publikacijo, ki je v knjižnici Fakultete za turizem nimamo, in menite, da bi publikacija obogatila našo zbirko, lahko po e-pošti ft.knjiznica@um.si pošljete podatke o želeni publikaciji. Vaš predlog bomo preučili in vas obvestili o odločitvi za morebitni nakup.