pred. Mojca Polak
Zunanja sodelavka
Strokovni naziv: magistrica marketinga in prodaje
Habilitacijski naziv: predavateljica (turizem)
Zaposlitev izven FT UM: VSGT Maribor
mojca.polak1@guest.um.si
Govorilne ure: Po predhodnem dogovoru po e-pošti.
POVEZAVE
Research Gate
Znanstveno področje
7.02 Interdisciplinarne raziskave
Ključne besede
gastronomija, doživetja, kulinarika, podeželje, Trajnostni razvoj
Področje raziskovanja
Področje mojega raziskovanja opredeljuje vlogo gastronomije na razvoj in promocijo trajnostnega gastronomskega turizma v destinaciji ter trajnostno upravljanje podeželja.
Predmeti / pedagoška najava
VS-30 FOOD AND BEVERAGE MANAGEMENT (F&B MANAGEMENT)
VS-30 Management prehrambenih obratov
VS-30 Management prehrambenih obratov
Pristop k poučevanju
S študenti razpravljamo o različnih temah na osnovi praktičnih primerov, ki jih podkrepimo z gostovanji strokovnjakov iz prakse, z degustacijami in s praktično usmerjenimi nalogami. Pri teh študenti uporabijo teoretično znanje in kritično razmišljanje, da so kos kreativni rešitvi strokovnega izziva, ki vključuje tudi artikulirano argumentacijo.
zadnje objave
PETEK, Vita, POLAK, Mojca. Gastronomska doživetja in vinske destinacije : razvito podeželje = Gastronomic experiences and wine destinations : developed countryside. V: LEŠNIK ŠTUHEC, Tanja (ur.), PAVLAKOVIČ, Barbara (ur.), POZVEK, Nejc (ur.). Turistične destinacijske organizacije : gonila povezanega kreativnega zelenega razvoja in trženja. 1. izd. Maribor: Univerza v Mariboru, Univerzitetna založba, 2023. Str. [517]-532. ISBN 978-961-286-655-6. [COBISS.SI-ID 139008003]
POLJAK ISTENIČ, Saša, POLAK, Mojca. Gastronomski turizem : vloga v trajnostnem razvoju destinacije = Gastronomic tourism : role in sustainable destination development. V: LEŠNIK ŠTUHEC, Tanja (ur.), PAVLAKOVIČ, Barbara (ur.), POZVEK, Nejc (ur.). Turistične destinacijske organizacije : gonila povezanega kreativnega zelenega razvoja in trženja. 1. izd. Maribor: Univerza v Mariboru, Univerzitetna založba, 2023. Str. [345]-358, ilustr. ISBN 978-961-286-655-6. [COBISS.SI-ID 138815235]
POLJAK ISTENIČ, Saša, POLAK, Mojca. Gastronomski turizem : vloga v trajnostnem razvoju destinacije = Gastronomic tourism : role in sustainable destination development. V: LEŠNIK ŠTUHEC, Tanja (ur.), PAVLAKOVIČ, Barbara (ur.), POZVEK, Nejc (ur.). Turistične destinacijske organizacije : gonila povezanega kreativnega zelenega razvoja in trženja. 1. izd. Maribor: Univerza v Mariboru, Univerzitetna založba, 2023. Str. [345]-358, ilustr. ISBN 978-961-286-655-6. [COBISS.SI-ID 138815235]