Skoči do osrednje vsebine

Javno predavanje: Prakse in trendi vinskega turizma; Kaj o meni razkriva moja vinska etiketa?

Datum in ura dogodka: 29.11.2023 17:00 
Kraj dogodka: Avla FT UM, Cesta prvih borcev 36, Brežice

Vljudno vabljeni na predavanje z razpravo PRAKSE IN TRENDI VINSKEGA TURIZMA: KAJ O MENI RAZKRIVA MOJA VINSKA ETIKETA? ki bo v sredo, 29. novembra 2023, ob 17. uri, v avli Fakultete za turizem UM (Cesta prvih borcev 36, Brežice).

Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru se s serijo predavanj in delavnic trudi prispevati k izmenjavi znanja v domačem okolju, regiji. Tokratni dogodek je posvečen vinu in vinskemu turizmu: predstavljene bodo aktualne prakse in trendi na področju vinskega turizma ter profil vinskega turista, njegove karakteristike, zanimanja in motivi za potovanje. V osrednjem delu se bomo podrobneje osredotočili na vinske etikete – na kakšen način se vinarji odločijo, kako jo bodo oblikovali, kaj bodo izpostavili in kdo jim pri tem pomaga? Spoznali bomo izbrane primere ter marketinške trike na področju vinskih etiket doma in po svetu. V okviru razprave bomo z vidika etiket (in drugih elementov ponudbe) premislili lokalno vinsko sceno in skušali nasloviti njene izzive.

Predavanje bo izvedla dr. Vita Petek, docentka in raziskovalka na Univerzi v Mariboru. Doktorirala je s področja agrarne ekonomike, vzporedno pa je zaključila študij prava in je diplomirana pravnica. Njena področja raziskovanja so vino, gastronomija, vinski turizem in vinska etiketa, na temo katerih objavlja znanstvene in strokovne članke, sodeluje pri domačih in mednarodnih projektih ter predava na tujih univerzah. Na področju vina se dodatno izobražuje in je sommelier 1. stopnje ter ima opravljen certifikat WSET 2. V prostem času potuje po svetu, raziskuje vinske destinacije, bere vinske etikete in obiskuje vinske festivale.

Prosimo, da zavoljo lažje organizacije svojo udeležbo na dogodku sporočite preko prijavnega obrazca do vključno 27. novembra 2023 (oz. če vam je laže na telefon 040890595).

Že vnaprej hvala za vaš odziv. Upamo, da se srečamo v čim večjem številu.

Vrni se na vrh strani
chevron-downchevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram