Vpis na podiplomski študij

​​​​​​​​Magistrski študijski program Turizem je študij za vse, ki želite poglobiti in utrditi svoje zanje s področja turizma in si pridobiti nove kompetence raziskovanja, načrtovanja in oblikovanja inovativnih rešitev za kompetenčno turistično ponudbo v mednarodnem okolju. Urnik rednega magistrskega študija je prilagojen zaposlenim, saj se obveznosti izvajajo ob popoldnevih. Hkrati pa tudi magistrskim študentom omogočamo praktično delo v povezavi z lastno turistično izkušnjo, saj sami organizirajo strokovno ekskurzijo.

Redni magistrski študijski program Turizem je brezplačen za vse državljane, ne glede na starost. Vsi, ki te možnosti še niste uveljavili in ste končali kak drug visokošolski program (bolonjsko stopnjo 6/2-STARI PROGRAMI VS), se lahko vpišete na redni magistrski študij Turizem (možnost brezplačnega magistrskega študija ne velja za diplomante starega univerzitetnega programa).

MAGISTRSKI ŠTUDIJSKI PROGRAM TURIZEM

Kraj izvajanja študija: Brežice

Trajanje študija: 2 leti (4 semestre), 120 ECTS

Program: ​UČNI NAČRTI​ in PREDM​ETNIK

Strokovni naziv: Magister/Magistrica turizma


​Razpis za vpis

Besedilo RAZPISA ZA PODIPLOMSKI ŠTUDIJ 2019-2020​​. Roki prijave:

DRŽAVLJANI REPUBLIKE SLOVENIJE IN DRŽAVLJANI DRŽAV ČLANIC EU:

  • 1. prijava: od 26. marca do najkasneje 8. septembra 2019. 
  • 2. prijava: V kolikor bodo po zaključenem prijavnem roku fakultetam na študijskih programih ostala nezapolnjena vpisna mesta, jih lahko ta ponudi kandidatom v posebnem roku za zapolnitev še prostih vpisnih mest, ki bo trajal od 23. septembra 2019 do najkasneje 24. septembra 2019 do 12. ure. 

SLOVENCI BREZ SLOVENSKEGA DRŽAVLJANSTVA TER TUJCI – DRŽAVLJANI DRŽAV NEČLANIC EU:

  • 1. prijava: od 26. marca do najkasneje 31. maja 2019.
  • 2. prijava: v kolikor bodo na posameznih študijskih programih ostala prosta vpisna mesta in jih bodo fakultete razpisale, se lahko kandidati prijavijo z drugo prijavo, in sicer od 8. julija 2019 do najkasneje 8. septembra 2019. Kandidati, ki nameravajo svojo prijavo oddati v drugem prijavnem roku, morajo upoštevati, da se vpisni postopek morda ne bo končal pravočasno.

 

Kandidati morajo prijavo za vpis v podiplomske študijske programe Univerze v Mariboru v študijskem letu 2018/19 oddati elektronsko in sicer prek spletnega portala eVŠ: slovenski jezik / angleški jezik.

Za prijavo na magistrski študijski program Turizem morajo bodoči študenti izpolnjevati vpisne pogoje​, kjer so tudi natančno določena področja predhodnega študija ter diferencialni izpiti, ki jih morajo kandidati neustreznih področij opraviti pred vpisom v študijski program. Kandidatom se diferencialni izpiti skladno z vpisnimi pogoji določijo glede na ustreznost predhodnega področja. Informacije o aktualnih diferencialnih izpitih najdete tukaj. Za preverjanje področja vaše predhodne izobrazbe, kliknite tukaj.

Kontakt za podporo prijaviteljem pri izpolnjevanju prijave za vpis je Enotni kontaktni center državne uprave (EKC); e-naslov: ekc@gov.si; tel.: 080 2002 (od 8. do 22. ure med delavniki); za tel. klice iz tujine: 00 386 1 478 85 90).

Informativni dan za magistrski študij bo v sredo, 13. maja 2020 ob 17. uri v avli fakultete.

 

NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA O PRIJAVI, VPISU IN ŠTUDIJU