Vpis na podiplomski študij

​​​​​Magistrski študijski program Turizem je študij za vse, ki želite poglobiti in utrditi svoje zanje s področja turizma in si pridobiti nove kompetence raziskovanja, načrtovanja in oblikovanja inovativnih rešitev za kompetenčno turistično ponudbo v mednarodnem okolju. Urnik rednega magistrskega študija je prilagojen zaposlenim, saj se obveznosti izvajajo ob popoldnevih. Hkrati pa tudi magistrskim študentom omogočamo praktično delo v povezavi z lastno turistično izkušnjo, saj sami organizirajo strokovno ekskurzijo.

Redni magistrski študijski program Turizem je brezplačen za vse državljane, ne glede na starost. Vsi, ki te možnosti še niste uveljavili in ste končali kak drug visokošolski program (bolonjsko stopnjo 6/2-STARI PROGRAMI VS), se lahko vpišete na redni magistrski študij Turizem (možnost brezplačnega magistrskega študija ne velja za diplomante starega univerzitetnega programa).

MAGISTRSKI ŠTUDIJSKI PROGRAM TURIZEM

Kraj izvajanja študija: Brežice

Trajanje študija: 2 leti (4 semestre), 120 ECTS

Program: ​UČNI NAČRTI in PREDMETNIK

Strokovni naziv: Magister/Magistrica turizma


​Razpis za vpis

Besedilo RAZPISA ZA PODIPLOMSKI ŠTUDIJ 2019-2020​ še ni objavljeno. Roki prijave:

DRŽAVLJANI REPUBLIKE SLOVENIJE IN DRŽAVLJANI DRŽAV ČLANIC EU:

  • 1. prijava: še ni znano.
  • 2. prijava: še ni znano.

SLOVENCI BREZ SLOVENSKEGA DRŽAVLJANSTVA TER TUJCI – DRŽAVLJANI DRŽAV NEČLANIC EU:

  • 1. prijava: še ni znano
  • 2. prijava: še ni znano.

 

Kandidati morajo prijavo za vpis v podiplomske študijske programe Univerze v Mariboru v študijskem letu 2018/19 oddati elektronsko in sicer prek spletnega portala eVŠ: slovenski jezik / angleški jezik.

Za prijavo na magistrski študijski program Turizem morajo bodoči študenti izpolnjevati vpisne pogoje, kjer so tudi natančno določena področja predhodnega študija ter diferencialni izpiti, ki jih morajo kandidati neustreznih področij opraviti pred vpisom v študijski program. Kandidatom se diferencialni izpiti skladno z vpisnimi pogoji določijo glede na ustreznost predhodnega področja. Informacije o aktualnih diferencialnih izpitih najdete tukaj. Za preverjanje področja vaše predhodne izobrazbe, kliknite tukaj.

Kontakt za podporo prijaviteljem pri izpolnjevanju prijave za vpis je Enotni kontaktni center državne uprave (EKC); e-naslov: ekc@gov.si; tel.: 080 2002 (od 8. do 22. ure med delavniki); za tel. klice iz tujine: 00 386 1 478 85 90).

Informativni dan za magistrski študij bo v sredo, 16. maja 2018 ob 17ih v avli fakultete.