​​Postani FTrganec!

​​Postani študent Fakultete za turizem Univerze v Mariboru! Zakaj? Ker …

Je turizem ena najhitreje rastočih gospodarskih panog in omogoča zaposlitev v širokem spektru poklicev. Postaneš lahko menedžer hotela, raziskovalec turističnega trga, poslovodja turistično informacijskega centra, šef turistične kmetije, menedžer lokalne turistične organizacije, svetovalec v turistični agenciji, svetovalec za turizem v lokalni/državni upravi, vodja gostinskega obrata, strokovnjak za termalno-zdraviliški turizem … in še in še!

Je študij na FT oblikovan glede na potrebe gospodarstva in želje študentov. Dobili boste aktualno znanje, ki ga podajajo naši uveljavljeni predavatelji in raziskovalci. Tekom študija boste spoznali veliko turističnih podjetij v Sloveniji in tujini ter obiskali mnogo turističnih znamenitosti.

Je praksa del vseh študijskih programov na FT. Turizma se ne da naučiti samo v predavalnici, ampak ga moramo izkusiti. Zato študentom visokošolskega, univerzitetnega in magistrskega študijskega programa omogočamo opravljanje praktičnega usposabljanja v zaključnem letniku šolanja. S tem pa je naša fakulteta posebna in edinstvena med slovenskimi fakultetami.

Je redni študij na visokošolskem, univerzitetnem in magistrskem programu brezplačen. Študijski proces pa se odvija v Brežicah, enemu najbolj turističnih mest v Sloveniji, saj je po številu nočitev turistov v Sloveniji na četrtem mestu – takoj za Piranom, Ljubljano in Bledom.

​Se študijski proces na magistrskem študiju odvija popoldne in je tako prilagojen vsem, ki ste že zaposleni. Študijsko gradivo je objavljeno v e-učilnici Moodle in do njega lahko dostopate tudi od doma. Prav tako pa preko e-učilnice oddajate vaše naloge in ste kadarkoli v stiku s predavatelji, tutorji in ostalimi študenti.